10.7.2020. 17:15
2
Nevjerovatna odluka Hrvatske: Ako živite u BiH i imate hrvatski pasoš, onda možete u Hrvatsku - ako ne, idete u samoizolaciju!
Ministar zdravstva Hrvatske, Vili Beroš, izjavio je da se ide u postroženje mjera za ulazak u Hrvatsku, a to se odnosi i na ulazak u ovu zemlju iz BiH.

Piše: Haris Ahbabović

Međutim, izjavio je kako mjere samoizolacije neće vrijediti za hrvatske državljane iz BiH, i to zbog, kako navodi, odluka EU koje su na snazi od 1. jula ove godine.

"Uvest ćemo strože kriterije za ulazak u Hrvatsku, bit će to ili samoizolacija od 14 dana ili kraća samoizolacija uz obavezno testiranje", rekao je on.

Tako će Hrvati, po svemu sudeći, stanovnike naše BiH probirati po državljanstvu i bez obzira na to što žive u BiH, ako imaju hrvatsko državljanstvo, te će osobe moći ući u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja. Istovremeno stanovnici BiH koji nemaju hrvatsko državljanstvo će, sudeći po današnjim Beroševim izjavama, morati u samoizolaciju, prenosi Index.hr.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.