13.7.2020. 9:50
0
Počela reekshumacija u Memorijalnom centru Potočari
Nakon kolektivne dženaze i ukopa posmrtnih ostataka devet žrtava i obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula, jutros je u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari počela reekshumacija, kako bi se ranije identificiranim i ukopanim žrtvama dodali njihovi posmrtni ostaci koji su naknadno pronađeni.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić kazala je Feni da će se reekshumacija, uz dozvolu i prisustvo porodica žrtava, vršiti cijelu sedmicu, a ponovo će biti otvoreno 68 mezara.

Podsjetila je da su i u proteklom periodu rađene reekshumacije kojih je do sada bilo 636.

U osam navrata su rađene kolektivne, odnosno velike rekshumacije u kojima je otvaran veliki broj grobnih mjesta ili mezarja, dok su u 11 slučajeva rađene individualne reekshumacije. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.