14.7.2020. 17:38
0
Puhalo: Ćulum obećava 'Radiću u interesu građana', naravno pa i do sada si zato si i izabran!
Darko Ćulum, imenovan je danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e. Inače, Ćulum je stekao uslove za penziju posljednjeg dana u januaru 2020. godine, pa je narednih 60 dana iskoristio pravo na godišnji odmor i ostale slobodne dane u nadi da će se riješiti njegov status u vezi s direktorskom pozicijom u SIPA-i.

S obzirom da su od toga prošla dva mjeseca nejasno je kako je on ipak imenovan. On je za meidje to i sam ranije potvrdio.

"I dalje sam na poziciji direktora Policije RS-a. I ako bude neko rješenje o penziji, imamo rokove gdje se odlazak u penziju može prolongirati za neka dva-tri mjeseca", rekao je Ćulum.

Mediji su ga spominjali u više afera, a žižu javnosti je dospio nakon dešavanja u vezi ubistva Davida Dragičevića.

Banjalučki pokret "Pravda za Davida" ranije je pozvao bosanskohercegovačku javnost i predstavnike međunarodne zajednice u BiH da ne dopuste imenovanje Darka Ćuluma.
Banjalučki pokret, koji je nastao kao dio protesta zbog spore i neučinkovite istrage o smrti mladića Davida Dragičevića, protivi se postavljanju Ćuluma na čelo najvažnije policijske agencije u BiH jer ga drže odgovornim za zataškavanje okolnosti njegove smrti.

Ćulum je bio policijski čelnik u RS i u martu 2018., kada je David Dragičević pronađen mrtav te je odmah tvrdio kako je riječ o nesretnom slučaju iako za to nije bilo dokaza, pa je cijeli slučaj tužiteljstvo prekvalificiralo u uboistvo, no istraga o tome još traje.

Ćulum je u prvim istupima u javnosti kazao da će raditi u interesu svih građana. 

“Zahvaljujem Vijeću ministara za imenovanje i trudit ću se da radim svoj posao odgovorno i korektno kako sam i do sada radio u svojoj policijskoj karijeri, a na zadovoljstvo građana BiH", istakao je Ćulum.

Komentar na ovu izjavu ostavio je Srđan Puhalo.

“Darko Ćulum obećava "Radiću odgovorno i u interesu građana", naravno direktore pa i do sada si tako radio i zato si i izabran!!!”, napisao je Puhalo.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.