15.7.2020. 11:42
0
Budžet usvojen u prvom čitanju, u 13 sati nova sjednica
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj današnjoj sjednici razmatra Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

S obzirom da je obavljena rasprava na ranijoj sjednici zastupnici su odham pristupili galsnaju te je Zakon o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu usvojen. Nebojša Radmanović (SNSD) odmah je odredio amandmansku fazu od 60 minuta te najavio drugu sjednicu kada bi se budžet trebao usvojiti u drugom čitanju. Sjednica bi trebala biti održana u 13 sati.

Odmah na početku sjednice Damir Arnaut (Naša stranka) je tražio da mu se odgovori kada se kolegij sastao, jer u aktu stoji da je 14. juli. Početka sjednice obilježen je varnicama izemđu Saše Magazinovića (SDP) i Nenad Stevandića (Ujedinjena Srpska) oko načina ponašanja Stevandića tokom intoniranja himne BiH.

Magazinović je kazao da sve vrijeem Stevandić gleda u telefon i tipka, te da postoji etički kodeks ponašanja.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.