15.7.2020. 16:38
1
Čavka poslao novi zahtjev Komisiji: Odmah nam dostavite novu Osmicinu diplomu
Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e proteklih daa zaprimilio je novi akt Tužilaštva BiH koji potpisuje tužilac Oleg Čavkva u kojem se traži da se hitno bez odlaganja ovoj instituciji dostavi diploma direktora OSA-e koje ovaj proglasio državnom tajnom!

Tužilaštvo BiH je uputilo novi zahtjev prema komisji u kojem ih informiše da je potrebno odmah tj. momentalno Tužilaštvu dostaviti diplome direktora Osmana Mehmedagića - osmice i kompletan akt koji je dostavio direktor OSA-e. 

Također, Tužilašvo je informisalo Komisiju da po članu 5. Zakona o zaštiti tajnih podataka imaju pristup tajnim podacima svih stepena bez sigurnosne provjere, odnosno izdavanja dozvole za pristup tajnim podacima imaju sljedeće osobe.

Kako saznajemo Tužilašvo je navelo da tražene podatke zahtijeva zbog potreba krivične istrage i da ne postoji ni jedan zakon koji zabranjuje tužiteljima da imaju uvid u dokumentaciju.

Inače, ranije je Komisija je Tužilaštvu BiH poslal dopis u kojem su ih obavijestili da je Mehemdagić dostavio diplomu Američkog univerziteta u Sarajevu i diplomu stepenovanja Pravnog fakulteta, ali d aih je proglasio tajnim dokumentima!

Diploma nije i ne može se tretirati tajnom, jasno je to svakom poznavaocu osnovnih pravnih normi. Ma Koliko Osman Mehmedagić tvrdio suprotno.

Diploma je javni dokument, u Zakonu o OSA-i fakultetska diploma je obavezan uslov. Ukoliko je tajni dokument kako će ga vidjeti predsjedavajući Vijeća ministara BiH koji bi trebao predložiti direktora OSA-e!?

Proglašavanje diplome tajnim dokumentom Mehmedagić je dao i krunski dokaz za najozbiljniju sumnju u validnost posljednje u nizu od više sumnjivih “diploma” koje je imao i na osnovu kojih je obnašao vrlo značajnu funkciju od koje ovisi sigurnost građana BiH.

Podsjećamo, Univerzitet za poslovne studije Banja Luka oglasio je ništavnom Diplomu broj 0419 od 21. septembra 2007. godine, Fakulteta za poslovne studije, izdatu na ime Osman (Meho) Mehmedagić, a na osnovu koje je imenovan na čelo OSA-e.


(Patria)

OsmicaOSA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.