19.7.2020. 19:20
2
Ivana Marić: Oni dobro znaju šta se zaista desilo
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu kojeg zastupa generalna direktorica Sebija Izetbegović tužio je političku analitičarku Ivanu Marić zbog Facebook statusa.

- Tužena je na svojoj facebook stranici dana 24.06.2020. godine, objavila tekst u kojem je ista iznijela niz netačnih i neprovjerenih infomacija, a na štetu po ugled tužitelja, gdje je, između ostalog, istakla sljedeće: " Jučer je s KCUS-a "izbačena" trudnica u 35. sedmici trudnoće inicijala A.M. koja nosi blizance, nakon što su utvrdili da je pozitivna na Covid-19. Dakle na KCUS-u još uvijek važi pravilo da će primiti samo pacijente koji nisu bolesni.Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na Covid-19 i test je bio pozitivan.Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje. Da ne spominjemo što krijući informacije ugrožavaju ostale pacijente" - stoji u tužbi.

„Vi sve pričate kako gospođa Izetbegović nije dobar menadžer, a vidite da ona, i pored brojnih redovnih obaveza na KCUS-u i dodatnih obaveze oko pandemije koronavirusa, stigne voditi računa i o ugledu KCUS-a. Vi, kakvi ste, odmah ćete reći i da ona mene ovom tužbom za klevetu i traženjem odštete od 6.000 KM želi zastrašiti, posebno nakon što je dr. Vulić izjavila da su doktori u strahu od nje, ali ja sam sigurna da ona samo želi da javnost sazna istinu. Oni dobro znaju šta se zaista desilo, a znam i ja. Neka istina pobijedi! #pajel. p.s. Nisam ja baš tako strašljiva!“, objavila je danas Marić te priložila dokumente koji su joj dostavljeni s Kantonalnog suda.




(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.