20.7.2020. 10:19
0
NSRS sutra o vjerodostojnosti diploma zaposlenih u javnom sektoru
Jedanaesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će održana sutra u Banjoj Luci.

Konačan prijedlog dnevnog reda bit će usaglašen uoči samog zasjedanja, nakon što Vlada RS dostavi mišljenje o hitnosti predloženih tačaka dnevnog reda kako bi se, zbog epidemiološke situacije, pokušao korigovati obim predloženog dnevnog reda, naglašeno je iz entitetskog parlamenta.

Na predloženom dnvenom redu je 18 tačaka, među kojima su prijedlozi zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju – po hitnom postupku, sportu, poreskom postupku te izmjene zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i računovodstvu i reviziji u RS.

Poslanici bi trebalo da razmatraju nacrte zakona o protivgradnoj zaštiti, kao i izmjene i dopune Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, koji je prijedložila poslanica PDP-a Jelena Trivić.

Jedan od ciljeva zakona je otklanjanje sumnji u vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih u javnom sektoru, posebno najviših funkcionera.

Predložena je i rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu te brojnim izbještajima, između ostalog o radu Fiskalnog savjeta, Komisije za hartije od vrijednosti, Agencije za osiguranje te o stanju u bankarstvu u prošloj godini.

(Fena)

NSRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.