22.7.2020. 8:34
0
Otkazana sjednica VSTV-a: Trebalo se raspravljati o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta
Otkazana je današnja sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH na kojoj je trebalo da bude razmatran nacrt programa rada za 2021. godinu i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Javnost će biti blagovremeno informisana od novom datumu održavanja sjednice, saopšteno je iz VSTV-a BiH.

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, sudije u Osnovnom sudu u Šamcu i dodatnog sudiju u Osnovnom sudu u Tesliću.

Predviđena su i imenovanja sudije u Vrhovnom sud Federacije BiH, sudija u kantonalnim sudovima u Sarajevu, Goraždu, Novom Travniku i Bihaću, kao i dodatnog sudije u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pred članovima Vijeća na ovoj sjednici, između ostalog, naći će se i odluka o izmjenama i dopuni odluke o formiranju Radne grupe za izradu Komunikacione strategije VSTV-a, prezentacija indikatora za utvrđivanje standarda efikasnosti rada sudova, te nacrt izjašnjenja po upitu Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.