22.7.2020. 9:37
0
Snažan zemljotres pogodio Aljasku, izdato upozorenje za cunami
Zemljotres jačine 7,8 stepeni prema Richterovoj skali pogodio je jutros sjevernu američku državu Aljaksu nakon čega je izdato upozorenje za cunami.
Naime, epicentar je bio u Tihom okeanu, odnosno zaljevu Aljaska na oko 100 kilometara od naseljene obale Aljaske i na dubini od oko 10 kilometara, saopćeno je iz američke geološke agencije USGS.

Zemljotres je bio toliko jak da su stanovnici Aljaske oko 600 kilometara od epicentra prijavili pomjeranje kreveta i zavjesa.






Sirene su se oglasile u priobalnim gradovima nakon što je Nacionalni sistem za upozorenje na cunami izdao upozorenje na mogućnost "razornih talasa".

Zemljotres se dogodio oko 8:12 sati po našem vremenu, u regiji Vatrenog prstena, seizmički i vulkanski najaktivnijem području na planeti Zemlji.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.