23.7.2020. 18:03
0
Opća bolnica: Još jedan uspješan porod zaražene trudnice koronavirusom
Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ uspješno je nastavljena dosadašnja praksa prijema i tretiranja pacijenata pozitivnih na SARS COV2 PCR testa.

Tako je danas na Odjelu za akušerstvo prirodnim putem porođena trudnica sa pozitivnim testom a porod je protekao potpuno uredno. Majka i novorođenče su dobrog općeg stanja.

Porod je vodila doktorica Aida Đurđević, specijalista ginekologije i akušerstva a u medicinskom timu su bili i dr. Nina Trišo, specijalista ginekologije i akušerstva, dr. Sead Ibrahimović, specijalizant ginekologije i akušerstva, akušerska sestra Amira Kurtović, pedijatar prim. dr. Aida Kadić – Deović, subspecijalista neonatolog i Alma Asani, pedijatrijska sestra.

(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.