23.7.2020. 18:11
4
Mijatović oštro odgovorio Vučiću: Kad si već u BiH, sa drugom ‘Osmicom‘, da mu se konačno zahvališ za onaj cirkus koji ste zajedno organizovali u Potočarima
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se na oficijelnom Facebook nalogu komentirajući današnju posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Banjaluci.

Njegovu objavu na pomenutoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

- Ponovo pred izbore kreće isti cirkus u režiji Milorada Dodika, a uz pomoć njegovog prijatelja Aleksandra Vučića.

Namjera je ponovo sluditi srpski narod sa obje strane Drine, ponovo podići nacionalne tenzije, ponovo uzburkati ratne duhove.

Ponovo izvrijeđati svakog čovjeka u BiH i državu, a samo sa jednim ciljem - da se sakrije milionski kriminal i zajednički poslovi Dodika i Vučića sa obje strane Drine.

Svakako cilj je pomoći i Bakiru Izetbegoviću i njegovom dežurnom horu 'patriota' koji će na ovakve bezočne izjave Dodika i Vučića orkestrirano braniti Bošnjake.

A, naravno, po dobrom starom običaju i jedni i drugi ostaju na vlasti, narodu puna usta patriotizma a prazni džepovi.

Ali, kad si već došao na ovakav način u BiH i glumiš donatora kao da si došao u afričko pleme, bilo bi sjajno da odgovoriš na neka pitanja:

- Kako ide posao sa zajedničkom firmom Prointer, vidjeli smo da je tvoja i Dodikova firma jedna od rijetkih u svijetu i Evropi koja nija ojetila teret pandemije, čak se broj dobijenih poslova povećao u vrijeme korone?

- Kako ide dogovor oko preuzimanja Elektroprivrede RS, realizacija je krenula ali je Dodik ispustio reći da je kasa prazna i da nema šta da se preuzme?

- Kako ide priznanje Kosova jer vidim da je krenula finalna faza koju su pokrenuli tvoji režimaki mediji i plaćeni akademici. Nemojte da Kosovo bude omča oko vrata Srbiji, pa u konačnici došli ste na vlast da to riješite, nije valjda da ste se ubijedili da je onda Tomislav Nikolić pobijedio Borisa Tadica na izborima.

- I za kraj hoćete se vidjeti, kad si već u BiH, sa drugom 'Osmicom', da mu se konačno zahvališ za onaj cirkus koji ste zajedno organizovali u Potočarima, sram vas bilo!!!

I kao po dobrom starom običaju nakon što i danas tvoj cirkus napusti Banja Luku očekujem brzo dolazak privatnog Patrijarha tvog i Dodikovog da priča o srpskom jedinstvu.

Dok vi takvi predstavljate srpski narod nas će biti sve manje, a budućnost našoj djeci sve tužnija.

Vučiću, i poslije svega dobrodošao u BiH, ovo je zemlja časnih i poštenih ljudi od Jadrana do Save, od Drine do Une!, naveo je Vojin Mijatović.


(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.