24.7.2020. 14:43
0
"Pokušaj Sebije Izetbegović da prijeti rektoru UNSA i da me vrijeđa na sastancima poznat je nizu svjedoka koji će to potvrditi na sudu"
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu po odluci Etičkog komiteta KCUS-a tužit će rektora Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja jer je kazao da se dvije godine nije mogao liječiti na KCUS-u.

U reakciji za Novinsku agenciju Patria Škrijelj je kazao da je pročitao vijest o tužbi.

„Moram reći da nisam iznenađen kad je u pitanju KCUS jer iz te institucije u zadnje vrijeme dolaze nažalost samo problematične vijesti. Prijetnja i nasilno ponašanje rukovodstva KCUS-a postalo je prepoznatljivo ponašanje svim građanima BiH pa i šire. Logično je bilo da će to nasilje biti usmjereno i protiv mene kao rektora nakon što su izgubili političku bitku da  porobe UNSA”, kazao je Škrijelj.

Govoreći o eventualnoj tužbi protiv njega ističe da će to biti “idealna prilika da ne investira, a iznese istinu pred sudom.” 

“Također bih kazao da je pokušaj generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović da prijeti rektoru UNSA i da me vrijeđa na zvaničnim sastancima poznat nizu svjedoka koji će to potvrditi na sudu kad do toga dođe. Imam još mnogo toga reći ali ću se suzdržati štedeći argumente i moje stavove u javnosti za suda u najavljenom sudskom procesu od strane Neetičkog komiteta KCUS-a koji sebe zove Etički komitet. Nema gore stvari nego kada Etički komitet Kliničkog centra prijeti svom bivšem pacijentu tužbom. Ali pošto sam odrastao i punoljetan, nadam se da ću u tom sudskom sporu imati prilike lakše se odbraniti od malodobne Nadin Smajlović kojoj su pokušali uskratiti pravo na liječenje odnosno na život”, poručio je rektor Škrijelj.  

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.