29.7.2020. 9:15
0
Općina Stari Grad: Zahtjevi nadležnim institucijama za pomoć hotelskom i turističkom sektoru
U turističkom sektoru u Starom Gradu, usljed pandemije korona virusa, došlo je do nesagledivih gubitaka, gdje je pet mjeseci u nizu zabilježen pad prometa od 100%.

Radi se o firmama hotelskog poslovanja, turističkim agencijama, certificiranim turističkim vodičima, agencijama rent a car, sektoru privatnog smještaja itd. Iz navedenih razloga mnogi su već zatvorili ili će biti primorani da zatvore svoje firme, hotele, restorane, obrte, tako da je potrebna hitna reakcija.

Na poziv općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrić prošle sedmice održan je sastanak sa hotelijerima iz Starog Grada, općine koja se najvećim dijelom oslanja na prihode iz turizma, te je zaključeno da je potrebna hitna reakcija resornih ministarstava na više nivoa vlasti, kako bi zajedničkim snagama i znanjem pokušali spasiti turizam i vratiti mu status vodeće privredne grane u razvojnom smislu. Na zakazanoj press konferenciji bit će predočeni konkretni zahtjevi za pomoć hotelskom i turističkom sektoru.

Press konferencija će se održati u srijedu, 29.07.2020. godine u 11,00 sati na krovnoj terasi Hotela President. Na press konferenciji će se obratiti općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić, Tarik Jašarević (Hotel Pino i Relax tours), Tatjana Jovičić (Hotel Central), Daut Bašović (Hotel Saraj), Suada Heco (Hotel Hecco), Emina Švrakić (Hotel ETN), a prisustvovat će i drugi hotelijeri.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.