1.8.2020. 21:40
0
Nakon obilnih kiša, najezda komaraca u ovom bh. kantonu: Građani uznemireni, napuštaju izletišta...
Kiše koje su obilježile početak ljeta ostavile su pogodno tlo za najezdu komaraca na području Tuzlanskog kantona.

Najviše ih ima uz rijeke i jezera, a iako se građani žale na veliki broj uboda, u Zavodu za javno zdravstvo kažu da još uvijek nije vrijeme za masovno zaprašivanje.


Da bi se zaštitili od koronavirusa i izbjegli gradsku gužvu, građani Tuzle odmor pronalaze na okolnim izletištima. Jedno od njih je i Ilinčica, idealno mjesto za šetnju u bilo koje doba dana.

Ipak, u ovom periodu ambijent narušava najezda komaraca zbog kojih većina građana napušta izletište.

U Zavodu za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona kažu da za sada nemaju u planu sistematsku dezinsekciju prostora upravo zbog, kako kažu građani, štetnosti za biljni svijet. Umjesto toga, apeluju da svako od nas brine o prostoru koji nas okružuje.

Ono što zabrinjava građane jeste mogu li komarci biti prenosioci koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija je, također, početkom godine saopštila da komarci ne mogu prenositi koronavirus, a isto je potvrdila i nedavna studija urađena u Institutu za biološku sigurnost Univerziteta u Kanzasu, prenosi Visoko.co.ba



(Lejla Trle) 

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.