5.8.2020. 13:17
0
U Opću bolnicu tokom četiri dana na hospitalizaciju primljeno 107 pacijenata
Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" maksimalno je angažirala svoje osoblje kako bi odgovorila adekvatno zahtjevima pacijenata za sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Obim posla je značajno uvećan uvođenjem 24-satnog radnog vremena Urgentnog centra na kojem su za protekla četiri dana do jutros pregledano 373 pacijenta i pružena 2.071 zdravstvena usluga.

Za četiri dana na hospitalizaciju je primljeno 107 pacijenta a iz Bolnice je otpušteno njih 94.

U istom periodu je urađeno 37 elektivnih operacija od kojih je 19 bilo hitnih. Također je urađeno i 25 ambulantnih operacija, saopćeno je iz Opće bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš". 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.