8.8.2020. 21:19
2
Narod i Pravda: Oštra osuda vandalizma u Mostaru
Iz Naroda i Pravde oštro su osudili današnji, kako su naglasili, ''vandalski napad huligana u Mostaru'' zatraživši od policije i pravosudnih organa da temeljito istraže incident i kazne odgovorne počinioce. Ukoliko nije u mogućnosti građanima garantirati osnovnu sigurnost, resorni ministar policije mora podnijeti ostavku, navode iz Naroda i Pravde.

Uz oštre osude napada huligana iz navijačke grupe „Ultrasi“, iz Naroda i Pravde navode kako očekuju detaljnu istragu i oštre kazne za sve učesnike u ovom brutalnom napadu na građane Mostara.

„Oštro osuđujemo vandalizam pod krinkom nogometne euforije. Ovakvi incidenti dižu predizborne tenzije i vrše zastrašivanje stanovništva pretežno bošnjačke nacionalnosti. Napadajući na živote i imovinu nedužnih građana, ovakvim huliganstvom oživljava se atmosfera iz najgorih dana za Mostar i sve Mostarce koju je i Haški tribunal prepoznao kao udruženi zločinački poduhvat“, navodi se u reagiranju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde pozivaju nadležne institucije na provedbu zakona te da odmah uspostave red i identifikuju vinovnike kako bi prema njima bile preduzete konkretne mjere i sankcije.

„Pozivamo političke stranke koje učestvuju u obnašanju vlasti u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu da rade svoj posao i da poduzmu sve neophodne aktivnosti kako se ovakvi događaji ne bi dešavali. Zahtjevamo od ministra policije ovog kantona da podnese ostavku. Ili omogućite građanima normalan život ili idite“, stoji na kraju reagiranja Naroda i Pravde.

Pedesetak huligana prešlo je jutros preko Starog mosta na lijevu stranu Neretve i narušava javni red i mir u tom dijelu Mostara, potvrdio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Prema saznanjima sa terena, huligani su lomili i palili po Fejićevoj ulici, a došlo je do tuče i opšteg nereda.

U Mostaru se danas, poslije četiri godine, održava gradski derbi između "Veleža" i "Zrinjskog" koji je uvijek utakmica visokog rizika.



(FENA)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.