12.8.2020. 18:01
0
Višković: Ponudili smo avans za rusku vakcinu
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da su ponudili avans za rusku vakcinu protiv koronavirusa kako bi što prije bila dostupna građanima.

Predstavnici RS su od ranije imali informacije o vakcini jer su bili u kontaktu sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

- Vakcina je predviđena za tržište Ruske Federacije, ali u ovom trenutku vode sa razgovori sa određenim kompanijama iz sfere proizvodnje lijekova i medicinske opreme, kako bi se potpisao ugovor da neka od tih kompanija proizvodi za neko drugo tržište - dodao je Višković. 

Višković je naveo da nije u poziciji da daje sve informacije, ali je rekao da i neke zemlje u okruženju pregovaraju da dobiju licencu za proizvodnju vakcine.

- Ono što je za nas važno jeste da BiH pregovara da, na neki način, stane u red za vakcinu čim se ona pojavi na tržištu. Čak smo ponudili da damo avans kako bismo za naše građene osigurali taj u ovom trenutku tako dragocjeni lijek - rekao je Višković.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.