19.8.2020. 14:43
0
Krizni štab FBiH sutra donosi nove mjere: Hoće li nargile biti zabranjene?!
Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva sutra će održati press konferenciju povodom aktuelne epidemiološke situacije.

Krizni štab razmatra i uvođenje novih mjera zabrane a koja se prvenstveno odnosi na upotrebu nargila s obzirom da je u inspekcijskim nadzorima utvrđeno da se ne poštuju propisane mjere njihove upotrebe kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Vlasnici nargila vrlo često ne mijenjaju crijeva već samo nastavak što nije u skladu sa naredbom Kriznog štaba. 

Razlog više za to je što će dolaskom hladnijih dana sve manje biti mogućnosti za korištenje nargile u vanjskim otvorenim prostorima te se povećava rizik od povećanja širenja zaraze. 

Zabrana korištenja nargila već je stupila na snagu u Bosanskopodrinjskom kantonu i Brčko distriktu. 

S obzirom na skori početak nastave Krizni štab sagledat će cjelokupnu epidemiološku situaciju a nisu isključene ni neke dodatne mjere. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.