19.8.2020. 18:18
0
Fazlić: Za tri godine nisam upoznao rukovodstvo Granične policije, eto kako oni rade
O odnosu Granične policije i njenog rukovodstva spram migrantske krize i Krajine nemam puno šta reći, jer ja još nisam upoznao čelnike Granične policije, ali ovo što se dešava već tri godine pokazuje kako rade posao i kakav je njihov odnos ne samo prema Krajini, nego generalno prema svom poslu, kaže za agenciju Patria gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Na pitanje može li takav odnos Granične policije, njenog direktora Zorana Galića i njegovog zamjenika Fahrudina Halača donijeti sukobe u Krajinu, Fazlić odgovara: “Teška je to riječ, ali da može doći do problema je evidentno, zbog toga što je to evidentno osjetljivo područje”.

“Mi smo ovdje imali sukob u ratu, a bojim se samo da to sada može poprimiti neke druge dimenzije. Kada je u pitanju Granična policija, ona samo treba da radi svoj posao i da ima strategiju. Strategija treba da bude da se ne dozvoljava migrantu da priđe granici na pet kilometara. Ovdje u Bihaću oni se godinama kreću, a kada ja to prozovem ispadne da gradonačelnik laže. Znači, nemaju nikakvu strategiju, a da ne govorim o tome da oni više komuniciraju s hrvatskim službama nego s domaćim institucijama”, rekao je Fazlić za Patriju.

O tome je li takvo djelovanje odraz državne politike ili samo ponašanja Granične policije, gradonačelnik Bihaća odgovara: “Ja njima vjerujem kada kažu da imaju problem s nedostatkom kadrova, sredstava…”.

“Znam da je to tako, ali to je moglo biti opravdanje prvih mjeseci ili prve godine migrantske krize. Ali, ne može biti opravdanje da niko za tri godine to nije uspio da riješi. Mislim da je to tako jer ne osjećaju taj problem. Ne može se desiti da Policija Hrvatske vraća migrante u Bihać, ne na granične prijelaze nego u šumu, ulazi duboko u teritoriju države. Kada ja to tako kažem onda hrvatski ministar Davor Božinović kaže da ja lažem. Sada i ovi naši tvrde da lažem a i dijete u Bihaću znaju da je to tako, jer imaju dokumentovani slučajevi a ko želi to da vidi može se uvjeriti, jer se to svaki dan dešava”, zaključio je Fazlić.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.