25.8.2020. 12:59
0
Radončić: Komšić nije problem, već odnos SBB-a i SDA
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), na svom Instagram profilu danas se ponovo oglasio nakon što su pojedinci iz SDA komentarisali odnose u koaliciji ali i samog Radončića.

"Izetbegovićevi “kantonalci” Fikret Prevljak i Mahir Dević, više puta daju izjave kako je problem koalicije SDA-SBB-DF navodni sukob Radončića i Komšića. Dodatno, gospodin Prevljak tvrdi da predsjednik SDA Bakir Izetbegović nastoji da pomiri i izgladi odnose između Radončića i Komšića. Naravno, to uopće nije tako. Suštinski razlike postoje, ali između SBB-a i SDA. Nije Komšić prije više godina formirao posebnu propagandno-obavještajnu grupu za moju diskreditaciju, procesuiranje, hapšenje... Nije Komšić kreator prljavih gebelsovskih nastojanja da se od perifernog vozača i osuđenog kriminalca proizvede moj lažni biograf. Nije Komšić obezbijedio više miliona za štampanje i besplatnu distribuciju i poklanjanje bezbrojnih pamfleta protiv mene.

Dodatno, dok SBB uporno tvrdi da je više od 10.000 lica bez identiteta, odnosno ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla, sigurnosna opasnost po BiH i njene građane, novi ministar sigurnosti gospodin Cikotić, ispred SDA, to tretira kao seksi temu i veliku turističku šansu naše zemlje.

Da ne govorimo o javnim i suštinskim razlikama po pitanju respiratorske pljačke, nacionalističkog pritiska na neovisnost pravosuđa, enormne izborne krađe i druge teme sa kojima se SBB ne slaže sa SDA.

Nije me Komšić na krajnje neljudski i neoprostiv način, lažno doveo u vezu sa različitim narko klanovima i davanjem lažnih pasoša istim, što za cilj ima pripremu ne samo političke već i fizičke likvidacije. Tu je kap prelila čašu", napisao je Radončić. 

Dodao je da su probali, na molbu mnogi uglednih i dobronamjernih Bošnjaka, da iznutra, kroz koalicioni odnos, mijenjati stvari na bolje.

"Umjesto toga, dobili smo nastavak nečega što nije naš politički izbor ili put. Zato nećemo koaliciono glasati u Skupštini KS za nove ministrice ranije predložene iz DF-a i SBB-a. Nećemo podržavati ni imenovanja novih članova u UO i NO, te direktora na nivou Vlade FBiH. To se lako može završiti i bez nas, odnosno zajedničkim glasovima ministara iz SDA i HDZ-a u Vladi FBiH. Da zaključim, makar što se mene tiče, nema nikakvog personalnog sukoba Radončića i Komšića. Izetbegović nas nije mirio i nema potrebe da čini", zaključio je Radončić. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.