4.9.2020. 18:45
0
Inspekcija "kuca na vrata": Počele inspekcijske kontrole poštivanja epidemioloških mjera u školama u KS
Sanitarni inspektori Kantona Sarajevo počeli su provoditi preventivne kontrole poštivanja općih i posebnih higijensko-epidemioloških mjera u školskim i predškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

Kako je organizacija i realizacija nastavnog procesa u školskoj 2020/2021. godini prilagođena aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, težište inspekcijskih nadzora u odgojno-obrazovnim ustanovama usmjereno je na kontrolu poštivanja zaštitnih mjera i fizičke distance za đake i školsko osoblje.

Također i na vrstu i količinu dezinfekcionih sredstava i sredstava za ličnu higijenu, organizaciju ishrane, organizaciju produženog boravka, te uspostavljanje i pridržavanje kriznog plana pripravnosti na nivou ustanova.
 
Istovremeno, iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS najavljuju da se intenzivne inspekcijske kontrole nad primjenom donesenih naredbi, preporuka i mjera nadležnih tijela Federacije i Kantona nastavljaju i kod ostalih privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.
 
Od marta ove godine do danas sanitarni inspektori izvršili su 8.525 inspekcijskih nadzora ugostiteljskih i trgovačkih objekata, tržnih centara, kozmetičkih/frizerskih salona, pekara, te ostalih subjekata nadzora na koje se donesene naredbe odnose.

U tom periodu izdato je 200 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 339.945 KM, a broj donesenih rješenja kojima su donesene prevenitivo-korektivne mjere iznosi 782.

U navedenom periodu na osnovu izvještaja Zavoda za javno zdravstvo KS doneseno je 3.365 rješenja o zabrani kretanja za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima, od kojih je za 3.105 vrijeme izolacije od 14 dana isteklo.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.