6.9.2020. 14:16
2
Zatvaraju se prihvatni kampovi za migrante u Bihaću i V. Kladuši
Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko - Sanskog Kantona najavio je prošle sedmice da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakuje i napušta kampove prije njihovog zvaničnog zatvaranja.

"Kada je u pitanju zabrana prijevoza i prodaje karata migrantima ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz Bire i Mirala u druge kampove za smještavanje ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordinira sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo također važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u Biri i Mistralu", kazao je premijer Ružnić. 


Ipak, nakon analize portala Raskrinkavanje utvrđeno je kako je video koji je priložen uz članak, zapravo nastao skoro mjesec dana prije izjava premijera Ružnića, a ne nakon istih.

Činjenica kako je video objavljen mjesec dana prije najave zatvaranja kampova u Bihaću i Velikoj Kladuši, pobija ranije tvrdnje u ovom članku, kao i u njegovom naslovu (Stotine migranata bježe iz kampa "Miral" u Velikoj Kladuši) da se radi o migrantima koji masovno napuštaju Miral nakon odluke o zatvaranju tog kampa.


(Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.