12.9.2020. 22:00
0
Bivši igrač Veleža spasio migranta od sigurnog utapanja u Neretvi
Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama.Migrant je osvježenje od dnevne vrućine potražio u rijeci Neretvi. Skakao je sa stijene, a potom nije uspio isplivati iz rijeke.

Zavladala je panika, a prisebnošću i brzom reakcijom bivšeg fudbalera Veleža Dženana Durakovića izvučen je iz rijeke i kolima Hitne pomoći prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći.


- Momak se kupao kao i svi ostali. Ja sam čuo po zvuku da je on jako loše skočio, faktički na stomak upao u vodu. Dok sam dotrčao iz obližnjeg kafića do čamaca, njega je već voda odnijela - priča Dženan.

Kaže kako je bilo nemoguće da ga odmah izvuče iz vode, jer je bio sam na čamcu.

- Skočio sam u vodu i tu je trajala borba 5-10 minuta da ja sa njim isplivam. U jednom momentu je skroz potonuo, nisam ga više ni vidio. Nekako sam zaronio i borio se dok ga nisam našao - dodaje Dženan, prenosi Avaz. 

Ističe kako nijednog momenta nije pomislio da pusti mladića.

- Kad sam ga već uhvatio, ni u jednom momentu nisam pomišljao da ga pustim. Sreća pa je čamac bio tu. Uspio sam se uhvatiti za konopac od čamca i onda je već bilo malo lakše. Kolega Mirza Pajić je uskočio i pomogao mi da ga ubacimo u čamac i izvučemo ispod platoa - kaže Dženan.

Nakon što su ga izvukli na obalu Dženan kaže da se mladić nagutao vode i počeo gušiti.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.