16.9.2020. 11:29
0
Sarajevski studenti: Vratite nam domove i novac
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) traži od Kriznog štaba i Vlade Kantona Sarajevo da vrate drugi paviljon studentskog naselja Bjelave u njegovu prvobitnu namjenu, za smještaj studenata.

"Naime, objekti studentskih domova su već drugi put u toku ove godine izuzeti za potrebe izolatorija za osobe oboljele od koronavirusa. Prvi put kada su domovi izuzeti za potrebe izolatorija, naše kolege su preko noći izbačene iz njihovih soba bez ikakve najave. Te scene su bile jako ružne za gledati, a zasigurno stresne za studente i njihove roditelje, međutim imali smo određenu dozu razumijevanja, s obzirom da su se vlasti tek suočile sa problemom pandemije", navode iz SPUS-a. 
Ponovno izuzimanje domova u svrhu smještaja oboljelih od koronavirusa smatraju nedopustivim i nelogičnim s obzirom na veliki broj objekata kojima raspolaže Kanton Sarajevo, a koji bi mogli biti iskorišteni u te namjene.

"Ono što je dobro u cijeloj ovoj priči, jeste da od posljednjeg izuzimanja domova, nikada nije formiran izolatorij niti je smješten nijedan pacijent. Stoga tražimo od Kriznog štaba i Vlade Kantona Sarajevo da hitno vrate domove studentima, kako bi mogli useliti u svoje sobe, s obzirom da akademska godina ubrzo počinje", apeluju studenti. 

Postavljaju pitanje premijeru, Ministarstvu obrazovanja i Ministarstvu finansija šta je sa povratom sredstava našim kolegama koji su platili smještaj, a isti nisu bili u prilici koristiti?"

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.