16.9.2020. 14:10
0
Članovi HDZ BiH nisu došli na sjednicu Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e
U Sarajevu danas nije održana sjednica Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH jer nije bilo kvoruma za rad zbog nedolaska članova iz reda hrvatskog naroda.

Potvrdio je to novinarima Mirko Šarović, član Komisije. 

Na dnevnom redu sjednice trebao je biti i pitanje imenovanja direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

Na pitanje zašto se nisu pojavili članovi HDZ BiH, Šarović je kazao da su nezvanične informacije što na dnevnom redu nije bilo i imenovanje trećeg čovjeka po važnosti u OSA-i iz reda hrvatskog naroda. 

"To je ono što ja znam, nemam nikakvo zvanično obavještenje ali ja mislim da je to", kazao je Šarović. 

Članovi Komisije su: predsjednik Nermin Nikšić, Sredoje Nović, Predrag Kožul, Zlatan begić, Bariša Čolak, Munib Jusufović, Marina Pendeš, Asim Sarajlić, Mirko Šarović, Safet Softić, Nikola Špirić, Nenad Stevandić. 

Indikativno je da članovi HDZ BiH nisu došli na sjednicu nakon što je okončan sastanak Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na kojem je predsjednik SDA iznio svoje zahtjev da se prvo formira Vlada FBiH pa tek onda da se radi na izmjenama Izbornog zakona BiH. Izetbegović je novinarima potvrdio da je Čović negodovao zbog toga, a njegovu stranu priče nismo mogli čuti jer se nije ni obraćao. Zato se ovo može iščitati kao Čovićev odgovor SDA. 


(Patria)

OSAOsmica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.