16.9.2020. 17:14
0
Čović opet "zaprijetio" SDA: Ili dogovor do 17. decembra ili sporazum više ne vrijedi!
Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH rekao je danas novinarima da su njegova očekivanja od sastanka sa Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA ispunjena.

"Vodili smo ugodan razgovor, Izetbegović je rekao stavove SDA, ja sam rekao da trebamo implementirati sporazum koji smo zajedno potpisali u Mostaru", kazao je Čović.

Dodao je da imaju obavezu to završiti do 17. decembra kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a onda iduće godine u Parlamentu završiti priču o Izbornom zakonu.

"Kolega Izetbegović se zalaže za pristup rješavanja problema, imenovanjem ministara u Vladi FBiH. Čini mi se da postoji i dalje jedan stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo", rekao je Čović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Izetbegovića da nema razgovora o Izbornom zakonu, dok se ne imenuje Vlada FBiH, Čović je rekao da su oni potpisali da se moraju dogovoriti do 17. decembra.

"Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi inače sporazum ne važi", rekao je Čović.

Upitan da kaže može li prvo Vlada FBiH, a pa onda Izborni zakon BiH, Čović je rekao naravno da može.

"Ali morate imati partnere za takav razgovor. Razumijem kolegu Izetbegovića, on ima tri nepopunjena mjesta u sadašnjoj Federalnoj vladi, ali imate puno i drugih problema, nisam siguran da je to u ovom trenutku moguće", kazao je Čović.

Govoreći o imenovanju rukovodstva OSA-e Čović je rekao da ako se već predlaže rukovodstvo da se onda predlaže čitav paket.

"Što se tiče imenovanja direktora OSA-e ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali CIK", rekao je Čović.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.