22.9.2020. 10:48
0
U KS novozaraženo 16 osoba
U Kantonu Sarajevo potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su analizirana 373 uzoraka prikupljena u periodu od 17. do 21. septembra.

Od ovog broja njih 10, odnosno 62,50 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Kako naglašavaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS, oporavljeno je 18 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom sada 255.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na hospitalizaciji je 29 osoba, svi su vitalno stabilni, dok je u protekla 24 sata njih četvero otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

Na sreću nije bilo preminulih, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom ostao 80.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđena zaraza kod 4.466 osoba, od čega je 4.131 oporavljena od COVID infekcije.

U periodu od 08. do 22. septembra ove godine, rješenjima inspekcije naloženo je 599 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.