22.9.2020. 13:33
0
Ambasada Saudijske Arabije donirala 15 laptopa OŠ 'Fatima Gunić'
Ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah i predstavnici Kulturnog centra Kralj Fahd uručili su danas donaciju od 15 laptopa Osnovnoj školi "Fatima Gunić" u Sarajevu.

Ambasador Mominah je izjavio da mu je zadovoljstvo što je u školi koja nosi plemenito ime kako bi realizirali projekt koji će olakšati učenicima obrazovanje iz oblasti informatike.

- Danas smo ozvaničili jednu lijepu i nadam se plodonosnu saradnju Ambasade Saudijske Arabije u BiH, koju predstavlja Kulturni centar Kralj Fahd, i ove obrazovne institucije - rekao je Mominah.

Istakao je da njegova zemlja sutra obilježava svoj Dan državnosti i izrazio nadu da će dobri odnosi između dviju zemalja biti razvijani i u budućnosti.

Direktor Osnovne škole "Fatima Gunić" Hajrudin Ćuprija rekao je da su Ambasada Saudijske Arabije i Kulturni centar Kralj Fahd, povodom nastupajućeg praznika te zemlje, odlučili da uruče vrijednu donaciju toj sarajevskoj školi.

- Donirana oprema će biti iskorištena za realizaciju projekta "Elektronska zbornica" koja je danas zaista potrebna našim nastavnicima, a već ranije smo otvorili elektronsku učionicu za učenike koji nemaju pristupa online materijalima - naveo je Ćuprija.

Podsjetio je da već godinama imaju uspješnu saradnju s Kulturnim centrom Kralj Fahd, te je zahvalio predstavnicima Centra i Ambasade na današnjoj donaciji. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.