23.9.2020. 11:15
0
SIPA podnijela krivičnu prijavu protiv glasnogovornika UIO BiH
SIPA je protiv glasnogovornika UIO BiH podnijela krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka, navodi je za BHRT.


“Na osnovu prikupljenih saznanja, dokumentacije i izjava svjedoka, SIPA je Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu protiv jednog fizičkog lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Prevara u službi” i “Pranje novca”.

Naime, postoje osnovi sumnje da je prijavljeno lice oštetilo budžet BiH , odnosno steklo protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 63.180,84 KM”, navode iz SIPA -e.

On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.