24.9.2020. 9:18
0
Sattler uručuje medicinsku opremu vrijednosti 900.000 eura
Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler uručit će danas u Sarajevu medicinsku opremu za zdravstvene ustanove u BiH, vrijednosti oko 900.000 eura, koja je dio pomoći EU u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Oprema će biti uručena u 14:30 sati u prostorijama “Oktal farma” u sarajevskom naselju Stup u prisustvu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

Ova oprema uključuje 40 EKG aparata i više od 30 tona zaštitne medicinske i hirurške opreme/maske, rukavice, odijela, zaštita za obuću i bit će distribuirana zdravstvenim ustanovama širom BiH.

To je dio medicinske pomoći EU za BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, ukupne vrijednosti sedam miliona eura, koja se od marta isporučuje širom BiH. 

- Oprema je nabavljena u skladu sa standardima EU za javne nabavke kroz projekt koji provodi UNDP BiH - navode iz Delegacije EU u BiH.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.