26.9.2020. 15:06
0
Kongresna edukacija u Općoj bolnici o temi 'Preoperativna evaluacija djece i odraslih'
U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, danas je održana edukacija o temi: “Preoperativna evaluacija djece i odraslih”, kojoj uz osoblje ove zdravstvene ustanove prisustvuje i četrdesetak kolega online pristupom preko ZOOM aplikacije .

Edukacija će pored repetitorija savremenih smjernica omogućiti i multidisciplinarni pogled na preoperativnu pripremu a obuhvata anesteziološki, internistički, pedijatrijski i hirurški aspekt preoprativne evaluacije djece i odraslih.

Učesnike ovog stručnog skupa, koji se održava uz poštivanje epidemioloških mjera, na početku je pozdravio i poželio sretan rad prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice.

On je čestitao organizatorima anesteziolozima iz Opće bolnice, na multidisciplinarnom pristupu i ideji da se upriliči ovakav respektabilan skup.

Tokom dana, kako je Programom planirano, obradit će se sljedeće teme: -Preoperativna priprema,internistički nalaz a predavač je mr. sci. dr. Anela Šubo, specijalista interne medicine -Procjena preoperativnog rizika srčanih bolesnika u nekardijalnoj hirurgiji o čemu će predavanje održati prim. mr. sci.dr. Denis Mačkić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog - Pulmološki pogled u sklopu preoperativne evaluacije pacijenta a predavač je dr.Tijana Muhić- Skalonja, specijalista pulmologije -Smjernice i značaj pedijatrijskog nalaza u preoperativnoj evaluaciji djece - dr. Jasmina Šlaku, specijalista pedijatrije -Hiruška preoperativna priprema –dr.Sanela Brzika, specijalizant hirurgije
- Preoperativna evaluacija odraslog pacijenta za elektivni hiruški zahvat dr. Lejla Muminagić-Hamza, specijalista anestezije i reanimacije Preoperativna procjena kardijalnog bolesnika –dr. Eldina Jugo-Arslanagić, specijalista anestezije i reanimacije Preoperativna evaluacija djece za elektivne hiruške zahvate - dr. Nermin Ismić, specijalista anestezije i reanimacije -Procjena troška /dobiti preoperativne evaluacije: dr. Ivan Keser, specijalista anestezije i reanimacije a završnu riječ će dati prim. dr. Marina Juroš- Zovko, specijalista anestezije i reanimacije.

Moderator stručnog skupa je prim. dr. sci.Vesna Čengić, specijalista anestezije i reanimacije. Današnja edukacija se boduje kao predavanje na nivou komore, odnosno predavači će dobiti 10 a učesnici 5 bodova.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.