26.9.2020. 16:31
0
Smjena direktora ViK-a: Smjena mimo procedura.U kancelariji me je dočekala pisana odluka o smjeni bez obrazloženja
Nadzorni odbor KJKP Vodovod i kanalizacija u petak je smijenio direktora ovog preduzeća Envera Hadžiahmetovića i članove uprave.

Ovo je potvrdio Hadžiahmetović, koji kaže da je smjena nezakonita.

- Na dnevnom redu uopće nije bila tačka o smjeni, ubacili su je naknadno dok sam bio u Vogošći i rješavao probleme građana Ljubine i Poturevića, koji deset godina čekaju na bolje vodosnabdijevanje. Konačno smo dogovorili kako i šta da radimo i napravili plan da taj dio posla završimo do sredine 2021. Nakon sastanka sam se vratio u kancelariju i tamo me dočekala pisana odluka o smjeni bez obrazloženja kako i zašto. To je stvarno nečuveno. Upravu i mene su smijenili na jedan hinjski način, mimo dnevnog reda i mimo svih procedura, kaže Hadžiahmetović, piše Oslobođenje.

U kancelariji me je dočekala pisana odluka o smjeni bez obrazloženja, navodi Enver Hadžiahmetović


Dodao je da je za v. d. direktora imenovan Adnan Hodžić.

- On je čovjek kojeg je bivša direktorica Azra Muzur kaznila otjeravši ga na Butile. Prije dva mjeseca sam ga vratio u život u smislu da sam ga vratio na poziciju šefa za distribuciju vode u našem centru, istakao je Hadžiahmetović.
Ponovio je da je sve urađeno nezakonito i mišljenja je da će se ova odluka negativno odraziti na građane Kantona Sarajevo.
Hadžiahmetović je za direktora ViK-a imenovan u oktobru prošle godine kada je na vlasti u Kantonu Sarajevo bila šestorka - Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bosanskohercegovačka lista, prenosi Oslobođenje.


(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.