28.9.2020. 12:11
0
Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo i 11 oporavljenih
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Kantonu Sarajevo je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ovog broja njih četiri, odnosno 50 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 170 testiranih osoba, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 25. do 27. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavljeno je 11 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 219.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 28 osoba.

Na sreću nije bilo preminulih u posljednja 24 sata, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom i dalje 81.

Do danas su u Kantonu Sarajevo potvrđene 4.553 zaražene osobe, od čega su 4.253 oporavljene od COVID infekcije.

U periodu od 14. do 28. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložene su 523 samoizolacije, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.