3.10.2020. 21:43
0
Reakcije na užasan prilog na jednoj TV u BiH: Zašto se Bošnjaci nazivaju đavolima?
Dva mjeseca do izbora, a u Srebrenici se priprema pravi stampedo na fotelju načelnika. U jurišu ima i onih takmičara koji ne biraju sredstva do cilja, pa su neki čak spremni da sklope i pakt sa đavolom.

Kaže, između ostalog, TV voditeljica priloga koji je objavila Alternativna televizija, koji je naišao na žestoke kritike na društvenim mrežama. 

"Teren do 15. novembra uveliko priprema probosanski blok, na čelu sa Alijom Tabakovićem. Čaršijom kruže i priče da se bošnjački kandidat hvalio kako je obezbijedio 3.000 glasova u odsustvu. Nije tajna ni da se Bošnjaci iz drugog entiteta skoro svakodnevno prijavljuju u Srebrenici, što znači da će ubrzo nastati prava glasačka armija", piše u tekstu koji je objavljen pod naslovom "Srebrenički pakt sa đavolom - Ko i šta daje za fotelju?" na ATV-u.

Tekst i sami snimak izazvao je žestoke kritike na Twitteru.

Među prvima je reagirao poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać.

"Ako izvršite nekažnjeno genocid, onda je posve logično da preživjele u genocidu nazivate đavolima", napisao je Bursać u svom tweetu na Twitteru.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.