4.10.2020. 9:20
0
Džaferović u posjeti Albaniji, susreti sa predsjednikom, premijerom, gradonačelnikom
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji 5. i 6. oktobra 2020. godine.

U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u ponedjeljak 5. oktobra 2020. godine, ispred predsjedničke palate bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati predsjednik Republike Albanije Ilir Meta.

Nakon toga bit će održan tête-à-tête sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Republike Albanije Ilira Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti predsjedavajući Džaferović i predsjednik Meta.

Predsjedavajući Džaferović sastat će se i s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom. Džaferović će posjetiti i Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje „Majka Albanija“. Boravit će i i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Predsjednik Republike Albanije Ilir Meta će u čast predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati „Brigada“ .

U utorak, 6. oktobra 2020. godine, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastat će se predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramosom Ručijem. Planiran je i susret s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane.

U delegaciji koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović su i ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Albaniju Nusret Čančar te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića Radovan Kovačević i Davor Vuletić.


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.