5.10.2020. 14:39
2
Konaković: Oduzeti SDA mogućnost zapošljavanja je kao riba bez vode
Na današnjoj sjednici Skupštine KS razmatrana je i provedba zaključka Skupštine KS o moratoriju na zapošljavanje. Premijer KS Mario Nenadić i ministri u Vladi kao i neki zastupnici izrazili su negodovanje zbog provedbe ovog zaključka ističući da su u koliziji sa nekim zakonima te da su zaustavilia brojne proces posebno u komunalnim preduzećima.

Zastupnik Elmedin Konaković kazao je da ima i viška ljudi u javnoj upravi. 

„Odgovorno tvrdim. Nisam ponosan na period koji je radila šestorka, i radit ćemo na tome smanjenje javne potrošnje. Predložit ćemo korekciju zaključka kako bi se mogli obavljati neki teški poslovi. Oduzeti SDA mogućnost zapošljavanja je kao oduzeti ribi vodi. Zbog zakona i korone niste smjeli nikako zapošljavati. O kojim jačanjem organa uprave govorite kad se gase firme. I vi sad kao alibi koristite šehidsku djecu, borce. Ovdje ima potreba da se koriguje zaključak, i evo ja ću ga predložiti“, kazao je Konaković. 

On se obratio i premijeru Nenadiću navodeći da se u preduzećima rade izmjene Statuta.

„Često čuvate leđa kriminalu, a da možda to i ne znate“, kazao je Konaković.  

Neira Dizdarević (NS) pitala je zašto je Ured za borbu protiv korupcije KS poslao dopis u kojem upozorava na povećan broj netransparetnog zapošljavanje u javnim kantonalnim institucijama.

Neki od ministara tvrdili su da će određeni procesi stati ili biti ugroženi ukoliko se ispoštuje zaključak Skupštine KS. 


(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.