8.10.2020. 20:44
0
Skaka i princ Albert II svečano otvorili Olimpijski muzej
Olimpijski muzej Sarajevo svečano je večeras otvoren. Ovaj čin ozvaničili su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i princ Albert II od Monaka koji su presjekli svečanu vrpcu.

Podsjećanja radi, nakon skoro 30 godina od razaranja zgrade Muzeja ZOI '84 u Petrakijinoj ulici u Sarajevu, jedna od najljepših građevina u glavnom gradu BiH doživjela je svoju punu rekonstrukciju.

Uskoro će Muzej i zvanično otvoriti svoja vrata za posjetioce.


Kako je saopćeno, Gradsko vijeće Grada Sarajeva u aprilu je prihvatilo odluku da Grad Sarajevo, odnosno ranije namjenski osnovana javna ustanova ubuduće brine, upravlja i razvija ovu instituciju od državnog značaja.

Prisutnima se večeras obratio gradonačelnik Skaka.

- Obećali smo da ćemo sve kulturne spomenike obnoviti. Polako ali sigurno idemo ka tome. Večeras otvaramo Olimpijski muzej. Među prisutnima koji se posebno ističe je direktor Olimpijskog muzeja, poznati bh. slikar Edin Numankadić. Mi ćemo nastaviti graditi kako bi grad Sarajevo bio još ljepši. Nijednog trenutka nećemo posustati. Poruka mladima je da je sport ono na čemu ćemo i dalje raditi, dobrodošli u novootvorenu zgradu Olimpijskog muzeja - poručio je Skaka.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.