13.10.2020. 15:24
1
Predsjednici Četvorke sa Tanovićem
Predsjednici Naše stranke, Naroda i pravde, SDP-a i Nezavisne bh. liste (NBL) Predrag Kojović, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Ibrahim Hadžibajrić održali su danas radni sastanak sa zajedničkim kandidatom za načelnika općine Novo Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima, dr. Hasanom Tanovićem.

Sastanak je organizovan sa ciljem što uspješnije organizacije koordiniranog nastupa koalicije četvorke na predstojećim lokalnim izborima i podrške budućem načelniku općine Novo Sarajevo.

Zajednički cilj im je kako su rekli, ne samo promijeniti vlast na lokalnom nivou već i uspostaviti novu političku paradigmu, uvesti novi način vladanja koji će ove stranke učiniti vodećim političkim faktorom

Dr. Tanović je predsjednike stranaka četvorke, tokom radnog doručka, informisao o do sada preduzetim koracima, te ih upoznao sa svojim timom koji će od 16.10.2020. raditi na realizaciji
zacrtanih zadataka.

Naglašeno je još jednom da je jedinstvo četvorke i principi kojim se vode, od suštinske važnosti, ne samo za općinu Novo Sarajevo, već i za dalji razvoj političke slike u čitavoj Bosni i Hercegovini.

"Prema preliminarnim istraživanjima koja će narednih dana biti prezentirana, trenutna pozicija četvorke, ali i kandidata dr. Tanovića, je na jako visokom nivou, što nije iznenađujuće, obzirom na
pozitivne trendove prisutne među građanima u Kantonu Sarajevo spram navedene koalicije. Kandidatura dr.Hasana Tanovića ispred četvorke dolazi u jednom specifičnom trenutku kada je potrebno, više nego ikada, pokazati da postoje snage koje su spremne da prevaziđu svoje različitosti i stanu iza dobre, kvalitetne i iskrene ideje. Ta ideja, teritorijalno, prevazilazi interese općine Novo Sarajevo i može biti polaznu osnovu za dalji razvoj i stabilnost probosanske politike", navodi se u saopćenju.


(Patria)

Cetvroka
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.