14.10.2020. 12:53
0
"Mi na Balkanu, a posebno u BiH, razumijemo šta znači rat"
Mi na Balkanu, a posebno u Bosni i Hercegovini, razumijemo šta znači rat i koliko vaša nacija danas pati, a trebat će vremena da bol zaraste, poručio je Zlatko Lagumdžija u obraćanju azerbejdžanskom predsjedniku Ilahmu Alijevu povodm sukoba između Armenije i Azerbejdžana oko regije Nagorno-Karabah.

Vi ste vođa koji se zalaže za svoju naciju. Nažalost, ponovo svjedočimo, baš kao i u mojoj zemlji prije gotovo tri decenije, da je međunarodna zajednica postala slijepa i nijema. Pozivam međunarodnu zajednicu da ponvoo pokrene svoje napore u rješavanju armensko-azerbejdžanskog sukoba na osnovu međunarodnog zakona, posebno rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, osiguravajući puno poštovanje teritorijalnog integriteta Republike Azerbejdžan - kazao je Lagumdžija, prenosi azerbejdžanska novinska agencija Azertac.

Napomenuo je da su u Međunarodnom centru Nizami Ganjavi (NGIC), čiji je on član, mobilizirali svoje resurse i članove kako bi podigli međunarodnu svijest.

- Veoma poštujem prisustvo NGIC-a na Balkanu što je bilo moguće zahvaljujući vašoj punoj podršci. Imajući to na umu, takođe sam kontaktirao našeg generalnog sekretara NGIC-a kako bih mobilizirao svoju Fondaciju Društva zajedničkih vrijednosti, kao i prijatelje iz regiona, kako bi pružili pomoć - dodao je on.

Naglasio je da je u ovo vrijeme velikih izazova za Azerbejdžan, uvjeren da će na kraju pravda prevladati i da "ćemo svi biti na pravoj strani historije."

- Siguran sam da velika većina ljudi u Bosni i Hercegovini u potpunosti razumije kroz šta prolazite danas i u tom pogledu čvrsto stojimo s ljudima iz Azerbejdžana - zaključio je Lagumdžija.


(fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.