14.10.2020. 17:21
1
Verbalni okršaj Gordane Tadić i Dragana Mektića: Pojedinim uposlenicima ovdje „klikne“ 9.000 KM pa se to nigdje ne evidentira
Na današnjoj sjednici Privremene istražne komisije Parlamenta BiH saslušana je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić. Nakon skoro dva sata odgovarajući na pitanje Zukana Heleza, Tadić je kazala da su u Tužilaštvu BiH „plaćeni dovoljno, ali je suština da smo plaćeni manje od vas“.

„Pojedinim uposlenicima ovdje „klikne“ 9.000 KM pa se to nigdje ne evidentira“, kazala je Tadić.

Reagirao je predsjednik Komisije Damir Arnaut ističući da ni blizu nije toliko plaća parlamentaraca na šta je Tadić kazala: „Provjerit ćemo“. Zatim je nastavila i rekla da građani nisu nezadovoljni samo radom Suda i Tužilaštva BiH već su nezadovoljni i "vašim radom".

„Jedan od vaših kolega je rekao da je kliknulo 9.000 pa da će se to vratiti, ali nema predmeta tako da znate da olakšam situaciju“, kazala je Tadić.

Ona je istakla da je kritična prema „svojim tužiteljima“, a kad je riječ o Sudu BiH nije željela govoriti navodeći da ima prostora da se Tužilaštvo BiH popravi u svojim rezultatima, posebno u oblasti korupcije.

„Rekla sam vam da će do kraja godine biti vidljivi rezultati“, kazala je Tadić.

Reagirao je Dragan Mektić navodeći da je strašno to što je Tadić izjavila.

„9.000 maraka i kaže ne brinite nema predmeta. Kakvog predmeta? Druga stvar, kaže vi imate veće plate od nas. Pa normalno da imamo veće od vas, mi smo najviši organ vlasti ove države. Nas je narod ovdje delegirao i birao, vi niste. I da je kakve pravde i da je kako treba ne biste ni bili“, kazao je Mektić.

Tadić je dodala opasku: „A da je kakve pravde narod će na izborima svoje pokazati“.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.