20.10.2020. 15:25
0
Nove mjere u RS-u: Maske na otvorenom, nema muzike uživo, zabrana okupljanja...
Republički štab za vanredne situacije RS, kako bi se zaustavio trend loše epidemiološke situacije, uveo je mjeru obaveze nošenja zaštitne maske na otvorenom, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Republički štab za vanredne situacije odlučio je danas da je nošenje zaštitne maske na otvorenom obavezno, osim za djecu mlađu od sedam godina, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu sama da skinu masku i za vrijeme sportskih aktivnosti. Ova mjera je uvedena s ciljem zaštite zdravlja građana, kao i ekonomske situacije u Republici Srpskoj.

Na sjednici je istaknuto da se apeluje na građane da maksimalno poštuju preventivne mjere i svoje ponašanje usklade sa obavezujućim mjerama, a koja se odnose na nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, a u skladu sa uputstvom Insitituta za javno zdravstvo Republike Srpske, zatim dezinfekcije prostora i izbjegavanje svih javnih okupljanja.

Šeranić je kazao da se do 16. novembra zabranjuje okupljanje više od 10 osoba.

"Ovdje se misli na privatna okupljanja, odnosno organizaciju rođendana, svadbi, krštenja".

Također se na području Republike Srpske zabranjuje muzika uživo u ugostiteljskim objektima.

Također je donesena preporuka da se gdje je moguće ponovo uspostavi rad od kuće. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.