24.10.2020. 10:20
0
Lavrov ipak ide i kod Dodika, a zatim u Srbiju
Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov naredne sedmice stiže u Sarajevo gdje će se susresti sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova Biserom Turković u odvojenim susretima.

Dok iz Predsjedništva BiH još uvijek nema zvanične najave tog susreta niti zakazane press konferencije, iz kabineta Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH stigla je najava da će on i Lavrov održati press konferenciju u Istočnom Sarajevu 28. oktobra u 15 sati. Iz kabineta su zatražili da se novinari akredituju do 27. oktobra te da predstavnici medija dođu do 13 sati kada će biti obavljen KDZ pregled. 

Lavrov bi se zatim trebao uputiti u Srbiju gdje će također obaviti niz sastanaka. 

Prema planu koji su objavili mediji predviđeno je potpisivanje Plana konsultacija ministarstava vanjskih poslova nakon čega će se Lavrov i Turković obratiti medijima. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.