26.10.2020. 18:25
0
"Građani KS misle da se zbog našeg nehata drži, ali ne, mi uzorke držimo u hladnom lancu dok se ne oslobodi mikrobiologija"
Arman Šarkić, portparol JU Domovi zdravlja KS apelirao je na građane Kantona Sarajevo da poštuju sve preporuke i upozorenja, te da prije nego se jave u KOVID ambulante svoj imunitet podižu kući, jer u toku je i period respiratornih oboljenja, pa savjetuje ukoliko imate lakše simptome sačekate tri dana prije nego se dođe na testiranje.

Istakao je da Domovi zdravlja pozdravljaju i antigensko testiranje koje je najavljeno danas.

„Sve što je danas Federalni krizni štab donio pozdravljam. Mi radimo 650, a radimo i 700 uzoraka na COVID, ali imamo limit. Privatni instituti trebaju pomoći mikrobiologiji. Jer građani KS misle da se zbog našeg nehata drži, ali ne, mi uzorke držimo u hladnom lancu dok se ne oslobodi mikrobiologija koja isto radi jako puno“, kazao je Šarkić za TV SA.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.