28.10.2020. 16:38
0
Kolegij Skupštine KS zatražio nastavak 30. sjednice u online formatu
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo, koji je sazvala dopredsjedavajuća Danijela Kristić, na današnjem zasjedanju donio je zaključak u kojem traži od predsjedavajućeg Mirze Čelika da zakaže nastavak 30. sjednice Skupštine što ranije, ali online.

Također, na Kolegiju je bilo riječi i o zakazivanju hitne sjednice na kojoj će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Dogovoreno je da će se, uz konsultacije s Vladom Kantona Sarajevo, naknadno odrediti datum održavanja te sjednice.

Ovaj kolegij, kako je navelo deset od 13 njegovih članova, sazvan je u skladu sa članom 72. Poslovnika Skupštine, u kojem je precizirano da plan rada i dnevni red Skupštine utvrđuje Kolegij, navodi se u saopćenju.

Kolegiju Skupštine Kantona Sarajevo prisustvovao je i vršilac dužnosti premijera Kantona Sarajevo Anis Krivić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.