1.11.2020. 13:45
1
Mjere se ne poštuju: Hoće li Dodik u izolaciju nakon povratka sa Amfilohijeve sahrane
Hiljade vjernika okupilo se ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje će danas biti pokopan mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije, koji je preminuo 30. oktobra od posljedica zaraze koronavirusom.

Liturgiju u hramu Hristova vaskrsenja, u čijoj kripti će biti pokopan Amfilohije, služi patrijarh srpski Irinej.

Zbog smrti mitropolita dan žalosti u nedjelju je proglašen u šest crnogorskih općina, ali ne i u cijeloj državi, što je od odlazeće vlade tražio mandatar Zdravko Krivokapić.

U Hram Hristovog Vaskrsenja je stigao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Sa Vučićem su došli i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, javljaju Vijesti. U Hramu je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Prethodna dva dan vjernici su masovno u mimohodu prolazili pored tijela pokojnog Amfilohija, koje se nalazilo u otvorenom lijesu te ga ljubili, kršeći na taj način epidemiološke mjere Nacionalnog koordinacijskog tijela (NKT) za suzbijanje širenja koronavirusa.

U nedjelju ujutro veliki dio prisutnih ispred Hrama ne nosi maske niti ne drži distancu.

Crna Gora je u teškoj situaciji zbog rasta broja oboljelih od koronavirusa, čemu su upravo doprinijela okupljanja u vrijeme parlamentarnih izbora.

Zdravstvene vlasti apelirale su na sve koji žele prisustvovati ispraćaju da poštuju mjere, a to je učinila i Mitropolija crnogorsko-primorska.

Pitanje je da li će nakon ovoga Dodik u samoizolaciju, a cijeneći broj kontakata koje će ostvariti.

(Patria) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.