5.11.2020. 20:31
2
Jusuf Nurkić kupio kuću porodici Memišević koja je živjela u teškim uvjetima
Naša NBA zvijezda Jusuf Nurkić još jednom je pokazao da je veliki humanitarac. Naime, kako javlja organizacija Pomozi.ba, vidjevši tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač kupio im je kuću.

- Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu - navode iz Pomozi.ba.

Nakon što je saznao za ovu porodicu, Nurkić je kontaktirao ovu humanitarnu organizaciju sa željom da im kupi kuću.

- Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf je prijatelj naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti - naveli su iz ove organizacije.


(Lejla Trle) 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.