6.11.2020. 10:05
0
Velika pojačanja za Covid tim Opće bolnice
Covid timu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo javljaju se istaknuti zdravstveni profesionalci i nude svoju stručnu pomoć, saopćeno je jutros iz ove bolnice.

Od jutros, ovaj tim je pojačan s tri istaknute profesorice i to sa prof. dr. Nadom Koluder Ćimić i prof. dr. Sajmom Dautović, infektolozima i nekadašnjim šeficama Infektivne klinike Kliničkog centra Sarajevo te sa prof. dr. Ljiljanom Lilom Oruč, psihijatrom, koja želi da svojim radom pomogne pacijentima smještenim u izolatorij.

"Sve tri uvažene profesorice su i članice Senata Opće bolnice, a njihovo znanje i dugogodišnje kliničko iskustvo će pomoći Covid timu da osigura kvalitetno liječenje i zbrinjavanje covid pacijenata. U ime Opće bolnice nekadašnjim profesoricama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu srdačnu dobrodošlicu i zahvlanost za angažman je poželio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović,v.d. direktor ove zdravstvene ustanove, koji je i sam dio Covid tima", saopšteno je iz Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Inače , treći i četvrti sprat (Odjeljenja za neurologiju te Odjeljenje za fizikalnu terapju ) su prilagođeni za covid odjel u kojem se liječe lakše i srednje teški covid pacijenti.

Osoblje Opće bolnice trudi se da odgovori svim postavljenim zadacima, a njihov trud i rad pacijenti prepoznaju. U nastavku prenosimo zapažanja jedne od pacijentica sa Covid odjela. Zahvalnicu prenosimo bez ikakvih korekcija:

"Želim da se zahvalim Opštoj bolnici Izolatorij 4. sprat, od prijemne ambulante do prijema na odjel. Svi doktori, medicinski tehničari i osoblje ljubazno i profesionalno.Vizite koje su svakih 2 sata, osoblje koje leti i boravi čitav dan u kombinezonima, maskama i nimalo laganim uslovima. A opet nasmijani i na usluzi. Kažu tu smo za vas, da vam pomognemo. U viziti je bio i direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović sa kolegama. Bez kamera naravno.Uslovi nisu lagani za osoblje, iznimno zahtjevni i mogu se mjeriti sa olimpijskom disciplinom. Duboki naklon i hvala vam.Vi ste pravi heroji i dokaz da je sve moguće kada želite i najvažnije znate šta radite. I drage kolege izdržite".

U drugom dijelu Opće bolnice nastavljen je redovni rad i operativni program kao i i konsultativno specijalistička dijagnostika.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.