7.11.2020. 22:15
3
Inzko: Srbi su fini ljudi
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko (Inzko) gostovao je večeras u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Komentarisao je reakciju Milorada Dodika na njegov apel da promijeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu sa imenom Radovana Karadžića ili da se u suprotnom suoči sa zabranom putovanja u zemlje EU.

- Srbi su fini ljudi, ta ploča je veliki teret koji bi Dodik skinuo sa srpskog naroda. To bi bio pozitivan efekat i za studente koji su buduća elita u Bosni i Hercegovini, da ne bi oni odrastali u takvom domu - rekao je Incko.

Dodao je da je odluka u rukama Milorada Dodika.

- On može da bude prijatelj Evrope ili neko ko nije dobrodošao u Evropu i tu nema izbora. On je jednom prilikom rekao da Karadžića treba isporučiti Hagu i da je u Srebrenici počinjen genocid. Možda će okrenuti ploču, ne može on ratovati protiv cijelog svijeta - rekao je Incko.

Rekao je kako Dodik nije u sukobu sa njim nego u sukobu sa vrijednostima cijelog svijeta.

Osvrnuo se i na pobjedu Džoa Bajdena (Joe Biden) na predsjedničkim izborima u Americi i šta to znači za Bosnu i Hercegovinu, prenosi Avaz. 

- Bajden je bio na sastanku sa Titom kada je imao 40 godina, upoznao je Miloševića i druge, ali bio je i u Bosni i Hercegovini. On će formirati tim ljudi koji će zajedno za Evropskom zajednicom raditi na poglavlju mira u BiH i onda će to biti velika priča. Kao što je Tramp dao Grenelu pitanje Srbije i Kosova tako će neko dobiti zadatak da se brine o BiH i Balkanu - zaključio je Incko.

(Lejla Trle) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.