8.11.2020. 13:05
1
Žestok obračun SDA s NiP-om: Pijanka u Hadžićima, diler u Brčkom
Nastavlja se žestok verbalni obračun Stranke demokratske akcije i Naroda i pravde u iščekivanju lokalnih izbora narednog vikenda.

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo danas je pozvao stranku NiP da se, prije nego što počne pričati protiv kandidata SDA, pogleda u ogledalo i fokusira na kandidate koje su sami ponudili.

''Proteklih dana javnost je mogla vidjeti kako su kandidati Naroda i pravde u Hadžićima, u jeku pandemije korone, organizirali okupljanje uz ogromne količine alkohola, što je po svim parametrima izuzetno rizično ponašanje. Istovremeno, kandidat Naroda i pravde u Brčkom sam je priznao da je, prije političke karijere u NiP-u, bio uključen u nelegalne aktivnosti distribucije narkotika'', saopćeno je iz SDA.

Kako su dodali iz SDA, a ''uzimajući sve navedeno u obzir - jasno je da stranka NiP, koja u svojim redovima ima kandidate koji su skloni brutalnom kršenju moralnih, zdravstvenih pa i zakonskih propisa, ne može nikome držati lekcije, a naročito ne Stranci demokratske akcije'', naveli su.

''Umjesto što pokušava po svaku cijenu baciti ljagu na sve druge, pozivamo NiP da se pogleda u ogledalo i da se suoči sa istinom o narko dilerima i drugim neadekvatnim kandidatima u svojim redovima, jer ako to ne učine, sve što budu govorili nema ni zrnce kredibiliteta'', poručili su iz SDA.

Podsjećamo, tokom kampanje za izbore koji slijedi posebno žestoki su bili verbalni obračuni kandidata SDA i Naroda i pravde.

Narod i pravda je, inače, u petak u Sarajevu na platou ispred Vijećnice održala završni predizborni skup Naroda i Pravde za Kanton Sarajevo.

Za Lokalne izbore 2020. godine ovjereno je ukupno 30.789 kandidata i to: 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika od čega 29 (6,82%) žena i 396 (93,18%) muškaraca; 196 predstavnika nacionalnih manjina od kojih je 40 (20,41%) žena i 156 (79,59%) muškaraca i 30.168 kandidata za općinska vijeća/skupštine opština/gradska vijeća/skupštine grada/Skupštinu Brčko Distrikta BiH od kojih 12.753 (42,27%) žena i 17.415 (57,73%) muškaraca.
 
NiPSDA
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.