9.11.2020. 22:27
4
Ćosović-Hajdarević: Nikada sebi ne bih dozvolila da budem izdajnik svojih glasača i stranke koja me je delegirala
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević iz Stranke demokratske akcije (SDA) predala je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da se povuče s ove funkcije.

Prvo se oglasila u statusu na svom Facebook profilu, a potom i mailom. Njenu reakciju, odnosno demant, prenosimo u cjelosti i bez intervencija.

- Kada sam u svom statusu govorila o pritisku, spomenula sam i pritisak na svoje kolege iz Kluba SDA u SKS. Taj pritisak, ukoliko Vas baš zanima i ukoliko brinete, dolazio je od strane opozicije ili ako hoćete pojedinaca iz nove skupštinske većine - a nikako od Stranke demokratske akcije. Ti pritisci su bili različiti, od pokušaja mobinga, preko mizoginije i seksizma, pa do pokušaja političke korupcije. S obzirom da sam se na tu temu očitovala i ranije, ponovit ću taj stav. Kao i više puta do sada, moje ime se spominje u kontekstu nelojanosti spram Stranke demokratske akcije. Posljednji put ću potcrtati da nikada sebi ne bih dozvolila da budem izdajnik svojih glasača i Stranke koja me je delegirala, ma koji pritisci i ponude stajali sa druge strane. Obraz, jednostavno, nema cijenu!
S tim u vezi, pratit ću uvijek politiku SDA kao što sam je i do sada pratila, jer ona je jedini okvir koji garantuje sigurnost i stabilnost našem narodu i našoj državi. Kada je kolega Zahiragić u pitanju, nemam informaciju da će on dobiti mandat mojim izlaskom, ali kada ste spomenuli nemojte zaboraviti da je on bio kandidat koji je imao jedan od najboljih rezultata na posljenjim izborima od svih kandidata, ali da nije dobio mandat isključivo radi Izbornog zakona i mjesta na listi.

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.